Tunnelmia keikoista ja kaikkea muutakin

29. loka, 2019

Istun bussissa matkalla opiskelemaan. Tämän viikon kouluttajana Tom Frisk. 

Kalajoelle on sovittu Lo estóy - Se minä olen 23.2. 2020 Klo15, Virta-sali.

Ootteko te nauttinu Vain elämää -kaudesta? 

Syksyn loppua 🍁ja talven alkua ⛄

Tv Heidi

7. elo, 2019

Löysin käsiohjelman: "Kamariorkesterin vappukonsertti 1.5.1996 klo19 Pyhäjärven seurakuntakeskuksessa, johtaa Adam Nowak, solistina Heidi Korhonen (tyttönimeni), piano, Antti Tikkanen, viulu"

Soitin Joseph Haydnin pianokonserton D-duurin. Etsin youtubesta tämän teoksen ja ihmetellen katsoin ja kuuntelin, olen pystynyt tämmöiseen!

Mulla kävi tuuri synnyinpaikan ja ympäristön suhteen. Kasvoin Pyhäjärvellä, pieni 6000 asukkaan paikkakunta, mutta valtavan korkeatasoista harrastustoimintaa. Jokilaaksojen musiikkiopiston sivutoimipiste ja opetusneuvos Marketta Viitala, jonka esiintyvät tanssiryhmät ovat maailmallakin tunnettuja. Kanttorin ja runoilijan tyttärenä, yhdistettynä musiikin koulutus ja tasokkaat viimeistellyt tanssiesitykset pukuineen ja valoineen antoivat laajan kasvupohjan taiteelliselle toiminnalle.

Kristiina Pentilä opetti minua pianossa kuusvuotiaasta lähtien, ajatelkaa, joka viikko paitsi lomat, kärsivällistä, sydämellistä, taidokasta ohjausta ja opetusta, ihanan ja kaunissydämisen ihmisen kanssa. Hänen johdollaan osallistuin Madetojan pianokilpailuihin  12- ja 15-vuotiaana, hyvällä menestyksellä. Elsbieta Kowalun opetti lukioajan, jolloin sain olla orkesterin solistina. Adamilta sain niin hyvän viulunsoittopohjan, vaikka suoritin viulussa vain 1/3 kurssitutkinnon, että pystyin Kittilässä musiikinlehtorina toimiessani auttamaan kymmenkunta viulistia hyvään alkuun. Ja nyt sävellystyössä viulunsoittaminen auttaa ymmärtämään jousisoitinryhmien äänenväriä, jousen teknisiä käyttömahdollisuuksia ja sisäisen tunteen siitä miten jouset toimii. Timo Hannula Haapavedeltä opetti myös hetken pikkupelimanneja, ja sieltäkin jäi itämään tärkeitä asioita.

Kuinka tärkeää onkaan varsinkin taiteen alalla harrastustoiminta! Musiikkiopisto aukaisi minulle oven musiikin ammattiin. Oulun yliopistossa opiskelin musiikkikasvatusta ja valmistuin musiikin aineen opettajaksi. Kittilässä vierähti vuosia täysinpalkein musiikin parissa, yläkoulu, lukio, Revontuliopisto; viulu, piano, laulu, Kittilän pelimannien ja kuoron opettajana. Muutamia musiikkiteatteriprokkiksia lasten, nuorten ja aikuisten kanssa sekä Levin (Leksan) kevätsoittojen puuhaihmisenä ja Staalon teatterifestejäkin tekemässä.

Tämä täyssylillinen onkin antanut sitten mistä ammentaa omaan sävellystyöhön! Ja vielä on Lappiin kesken Lapin kuoromusiikin/Jutajaisten perustajien/ kansanmusiikin kerääjien/ suomen kansanmusiikkiliiton perustajajäsenen haastattelun editointi, jossa myös upeaa musiikkia tallenteilta mukana. Kiinnostaisi kyllä myös saada talteen nämä teokset kaikkien saataville, siellä on niin upeita kuoromusa biisejä kuin myös sovituksia soitinkokoonpanoille.

Täydennyskursseilla Sibeliusakatemiassa olen opiskellut liikkeestä ja äänestä lisää. Torniossa tein Rytmimusiikintuottajan opintoja ja nyt viikon päästä alkaa Ikaalisten käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa Musiikintuottajan opinnot managerointi linjalla. Pääsin siis opiskelemaan ja olen siitä kiitollinen.

Elän mielenkiintoisia aikoja!

Hyvää loppukesää sinulle ❤

toivoo Heidi  

17. touko, 2019

Mahtihomma, että nämä muusikot osaa myös kirjottaa elävästi. Ja kesäkuussa livenä🌸👍
Tänään myös eka omakustanne Olemassaolon ihme, 2003, Studio Brushane/Jiri Parviainen, spotifaissa ja youtubessa.
Kevätterkuin Heidi

21. maalis, 2019

On se vaan ihmeellistä. Unohin mikit kotiin niin en voi nauhottaa mummolassa. No eikö kirjastossa ole studio, jossa sai hienon opastuksen ja huomenna nauhottamaan. Heleena Peura on treenannu laulutunneillaan mun tekemää tangoa, joka sit purkitetaan ja jälleen lähtee kilpailuun kappale🙌 Heleena on äidin opiskelukaveri Kajaanin Seminaarista (OKL), tytöt on nyt yli seitsemänkymppisiä ja juuri tulivat takaisin parin muun Seminaarikaverin kanssa vietetyn museoillallis illanvietosta. Näin! Hyvä hyvä. On niin tärkeää lapsena saada seurata että omat vanhemmat on elämässä kiinni 💕

Niin, ja mun eka pitkäsoitto Olemassaolon ihme, 2003, Studio Brushane:Jiri Parviainen, soi Pispalan radiossa viime perjantaina. Jokainen cd joka sinne lähetetään, siitä soi biisi Viikon Promopaketissa: Lauri Nieminen.

Ensimmäiset keikat Lo estóy -Se minä olen teoksesta on sovittu 13.9.2019 Haapajärvi ja 15.9.2019 Pyhäjärvi. Mukaan ryhmään saatiin visuaalinentiimi Juha Jussila ääni/valo/3D grafiikkaa ja Anna Korhonen animoitu grafiikka www.annakorhonen.fi Anna tekee upeita tauluja ja tällä hetkellä työstää miljoonayleisölle HSL:n reittiuudistuksen animaatio-opetusvideota.

Tapiolan lausujien uuden runolevyn saan kohta näppeihin ohjeiden kera, johon saan tehdä musiikkia.

Tänään on ollut Särestössä minunkin Kittilän pelimannien ja kuoron konsertti- yhdessä Reidarin taulujen kera.

Eteenpäin on menty ( on muuten Lapin yhden futsal-joukkueen nimi)🌸 kevättä kohti.

Heidi

 

14. maalis, 2019

Ensin treeniä soittohuoneessa ja päälle kuuntelua ja elämäntarinaa. Kaikki tämmöinen kaikkien saatavilla, ihan ilmaiseksi. Kiitos Suomi.