Tunnelmia keikoista

17. touko, 2019

Mahtihomma, että nämä muusikot osaa myös kirjottaa elävästi. Ja kesäkuussa livenäπŸŒΈπŸ‘
Tänään myös eka omakustanne Olemassaolon ihme, 2003, Studio Brushane/Jiri Parviainen, spotifaissa ja youtubessa.
Kevätterkuin Heidi

21. maalis, 2019

On se vaan ihmeellistä. Unohin mikit kotiin niin en voi nauhottaa mummolassa. No eikö kirjastossa ole studio, jossa sai hienon opastuksen ja huomenna nauhottamaan. Heleena Peura on treenannu laulutunneillaan mun tekemää tangoa, joka sit purkitetaan ja jälleen lähtee kilpailuun kappaleπŸ™Œ Heleena on äidin opiskelukaveri Kajaanin Seminaarista (OKL), tytöt on nyt yli seitsemänkymppisiä ja juuri tulivat takaisin parin muun Seminaarikaverin kanssa vietetyn museoillallis illanvietosta. Näin! Hyvä hyvä. On niin tärkeää lapsena saada seurata että omat vanhemmat on elämässä kiinni πŸ’•

Niin, ja mun eka pitkäsoitto Olemassaolon ihme, 2003, Studio Brushane:Jiri Parviainen, soi Pispalan radiossa viime perjantaina. Jokainen cd joka sinne lähetetään, siitä soi biisi Viikon Promopaketissa: Lauri Nieminen.

Ensimmäiset keikat Lo estóy -Se minä olen teoksesta on sovittu 13.9.2019 Haapajärvi ja 15.9.2019 Pyhäjärvi. Mukaan ryhmään saatiin visuaalinentiimi Juha Jussila ääni/valo/3D grafiikkaa ja Anna Korhonen animoitu grafiikka www.annakorhonen.fi Anna tekee upeita tauluja ja tällä hetkellä työstää miljoonayleisölle HSL:n reittiuudistuksen animaatio-opetusvideota.

Tapiolan lausujien uuden runolevyn saan kohta näppeihin ohjeiden kera, johon saan tehdä musiikkia.

Tänään on ollut Särestössä minunkin Kittilän pelimannien ja kuoron konsertti- yhdessä Reidarin taulujen kera.

Eteenpäin on menty ( on muuten Lapin yhden futsal-joukkueen nimi)🌸 kevättä kohti.

Heidi

 

14. maalis, 2019

Ensin treeniä soittohuoneessa ja päälle kuuntelua ja elämäntarinaa. Kaikki tämmöinen kaikkien saatavilla, ihan ilmaiseksi. Kiitos Suomi. 

14. tammi, 2019

Eilen esiintymässä äidin ja isän kanssa. Olen kiitollinen ja ylpeä molemmista.

Kuvassa myös Meri-pappi.

19. loka, 2018

Eija Ahvo ja Saara Aalto ovat Suomen parhaimmat naislaulajat. Laaja-alaiset tulkitsijat, joiden taitotaso on omalla levelillään. Kiitos myös Esa Helasvuo ja Susanna Haavistolle. On niin arvokasta, että taiteilijat saisivat kasvaa täyteen mittaansa. Kun kaikki se elämänkokemus ja viisaus pukkaa ulos taiteena vanhempana, jos on päässyt sinne asti, uskon, että näillä ihmisillä on tärkeä rooli kaikille, jotta pallo on hyvä paikka olla ja elää. Ja sitten he tekevät taidettaan niin monella tasolla, kuten vara-Mummo (Susanna) Pikkukakkosessa, Eija Muumilaulujen solistina.

Ja ei tartte niin vanhakskaan kasvaa, kun nuorena aloittaa. Saara Aalto veti Tampere-talon tuvan täyteen ja yleisössä oli perheitä, mummoja, pappoja, miehiä, naisia, lapsia, teinejä.. Kuinkahan paljon Saara kääntää suomalaisuuden itsetunnon kurssia?! itsensä tuntemisen, hyväksymisen, johtamisen.

Guillermon kanssa treenit jatkuu. Me saatiin myös tärkeä ihminen katsomaan meidän harjoitusvetoa; Jaana-Maria Jukkara Maailmanmusiikin keskuksen toiminnanjohtaja www.globalmusic.fi. Keväällä kun kävin talkoilemassa Kansanmusiikkilehden toimituksessa kirjeitä jäsenille postiin www.kansanmusiikkiliitto.fi , niin huomasin käytävän toisella puolen tämän mielenkiintoisen paikan oven. Ajattelin, että käynpä kertomassa mitä me Guillermon kanssa puuhaillaan ja nyt tällä viikolla saimme sitten Jaana-Marian katsomaan. Odotamme, mitä tästä seuraa.

Aina ollessamme täällä Espoon mummolassa käyn myös Stepup-tanssikoululla www.stepupschool.fi  Marco Bjurströmin Broadway tunnilla. Ei voi kuin ihailla kuinka hienosti hän meitä ohjaa, opettaa, näyttää mallia, kannustaa ja kehuu. Myös www.salsastudio.fi  on aivan huippu käydä Guillermon tai Socan tunneilla. Tanssiminen on vaan niin parasta! Se kyllä Kittilästä puuttuu, pitkäjänteinen tanssinopetus.

Ystävien kanssa eilen mietittiin, että onko niin, että Saara Aalto on ensimmäinen suomalainen nainen, jolla on tanssikoreografiat mukana showssa? Antti Tuisku taitaa olla miehistä eka, tietenkin Dannylla oli kunnon showt ja Armilla siinä sitten myös. Laura Voutilainen liikkuu kyllä upeasti esiintyessään, mutta onko niinkuin tanssijoiden kanssa käsikirjoitettua ollut muilla? no laivashowt sitten, stepup on sinne tehny varmaan aika paljon kaikkea, en kyllä tiedä kenen kanssa, mutta varmaan niitä on..

Vielä reilu kuukausi aikaa tehdä sävellystyö Uuno Klamin sävellyskilpailuun. Nämä sävellyskilpailut on kyllä tuntunut mukavalta, kun on saanut raamit ja aikataulun tekemiselle. Tämä on siis sinfoniamainen teos pienemmälle orkesterille, johon sai valita itse pari lisä soitinta.

Pyhäinpäivän hartaudessa Kittilän kirkossa saan soittaa Yrjö Niemelän sävellyksiä viululla, kanttori Mirjami Hiltusen säestyksellä. Yrjö oli opettaja ja kotiseutuneuvos. Ihana on ollut saada tavata ihmisiä ja nähdä heitä kylillä kulkemassa, muistuttamassa siitä, että koko elämä on aikaa tehdä! Hänkin sävelsi ja kirjoitti kirjoja vielä ysikymppisenä.

Kaksi uutta hakemusta on vireillä, yrittänyttä ei laiteta, eikös vaan?!? En oo vielä saanu apurahaa useista hakemuksista huolimatta. Tai itse asiassa olen. Pyhäjärvi Säätiöltä nuorena pianistina nuotteihin ja Kittilän kunnalta videoeditointiohjelmaan. Tänään hain hyräilylevylle.. aion tehdä unihyräilylevyn, josta toivottavasti olis apua nukahtamiseen. Ja kuun alussa loppu haku arktiseen yhteistyöhön, johon valitaan yhteensä 8 eri alan taiteilijaa seuraavista maista; Fär Saaret, Ruotsin, Norjan ja Suomen pohjoisosat ja Islanti. Nämä valitut tekevät kevään aikana ennakkotehtäviä ja kohtaavat n. neljän viikon ajan elosyyskuussa Kittilän Kaukosessa ja esittävät teoksen Islannissa. www.hiljaisuusfestivaali.fi  tämän festin organisaatio on tässä hankkeessa mukana. Hienoja keksintöjä. Vastauksia odotellessa.. niin ja on me haettu teoksellamme Se minä olen - Lo Estoy jo www.fullmoondance.fi festareille. Edelleen - yrittänyttä ei laiteta!

Mitäs muuta..no ei nyt tuu mieleen muuta.

Hyvää loppusyksyä Silmänisku

tv Heidi