Tunnelmia keikoista ja kaikkea muutakin

26. kesä, 2020

Nyt on sovittu heinäkuulle Ainolan lavalle kaks esiintymistä. Nämä on ekat esiintymiset täällä Jyväskylässä. Otin selvää, että kuka lavan omistaa ja se kuuluu Jyväskylän nuorisoasuntosäätiölle. Sitten otin yhteyttä heihin, ja nyt ollaan tässä pisteessä, että parin viikon päästä sitten pääsen tulille.

Olis mukavaa, jos sinne löytäis tiensä kuulijoita! Jännittää ja hirvittää. Levillä kun oli keikka kahvilassa, niin siellä oli kolme kuulijaa + henkilökunta, ja kaksi asiakasta kävi ovella ja käänty pois. 🤒 noloa minulle. No nyt en onneks oo vastuussa muille kuin itselle taloudellisella puolella, siis että en voi tappiota tuottaa heille, kun tämä on oma järjestämä.

Siitä päästäänkin teostokiemuroihin.. Teosto ry on siis järjestö, joka valvoo musiikin tekijöiden oikeuksia. Ja aina kun on tapahtuma, jossa soi musiikki, siihen haetaan lupa ja esitetyistä biiseistä tehdään esitysilmoitus. Tämä maksaa. Tässä tapauksessa tämä maksas noin 40e + 40e. Mutta, kun soitan pelkästään omaa musiikkia, voin hakea itsehallintointi oikeutta teoksilleni, jotka esitän, mutta kun tämä olis pitäny tehdä ja olla hyväksyttynä 30vrk ennen esitystä. Tällöin en olis tarvinnu lupahakemusta tehdä. Nyt siis pitäis. Sitten, kun biisit soi radiossa ja keikoista on esitysilmotukset tehtynä, Teosto myös tilittää tekijöille korvaukset. Niitä hetkiä toivoen 🤩

Eli pelkät kulut tulee olemaan yli satasen per keikka tilavuokran kanssa.. siihen saa siis tulla kuulijoita yli 20hlö ennenkuin rupeen tienaamaan.. voivoi.. 

mutta, silti nämä esitykset tuntuu itselle tärkeältä. Oon ajanu pyörällä rautatietunnelin läpi ja katsellu kaiholla esiintymisjulisteita. Nyt ne ei enää oo sitte saavuttamattomissa, kun saan sinne omastakin esiintymisestä julisteen viedä. Ja esiintymispaikkana Ainolan lava Jyväsjärven tuntumassa on aika idyllinen.

Jos oot maisemissa ja uskallat/jaksat/kerkeät, niin tule kuuntelemaan. Se merkitsis mulle paljon. Se antas uskoa siihen, että mun musiikilla on merkitystä tässä maailmassa.

Hyvää viikonloppua!

tv Heidi

6. kesä, 2020

Talviturkkikin on tänään heitetty ja on se hieno tämä Suomen luonto. Puhdas vesi, aaltojen ääni, kun laineet lyö rantaan. Tuuli oli kyllä turhan raikas, mutta lämmin kaakao kahvilassa maistuikin sitten kerrassaan suussa sulavalta.

Olen saanut työstää muutamia sävellystöitä kevään aikana. Yksi niistä oli Eino Leinon runoon Hymyilevä Apollo musiikki, jonka sitten lausujat lausuvat, ja tämä nauhoitetaan. Syntyi viis osainen pianokappale. Tämä työ tuntui kunniatehtävältä. Nauhoitus on tarkotus tapahtua syksyllä, laitan sitten linkkiä, kun on kuultavissa.

Kaipailen kyllä omaa bändiä. Semmosia ihmisiä, joiden kanssa musiikki on se yhteinen kieli. Siellä vaan lillutaan maailmassa, josta ei itekään tiedä missä ollaan, koska se on uus, koska se on jaettu. Onhan se tietenkin aikamoista hinkkausta joissain asioissa, jotta päästään samaan aikaan maaliin, maalille tai maalipaikalle. 

Vettä sataa.. käypä kuunteleen Spotifaissa mun biisi Rainy day by Heidi Zschauer. Se on nauhotettu Studio Seawolfissa Suomenlinnassa. Tuottajana ja kitarat soitti Tierro https://tierroband.com/about/ ja hän tunsi PMMP:ssäkin vaikuttaneet Juhon ja Heikin, jotka sitten soittaa basson ja rummut. Ja kyllähän pojat osas soittaa! Oli hieno kokemus. Kuultavissa siis siellä Spottarissa.

Laitoin vielä yhden promokuvan tähän Lapin ja blondiajoilta 🤪 kuva: Paul Palmer, Levitunturi

Uimarikasta kesää!

 

toivoopi Heidi

 

24. huhti, 2020

Pitkästä aikaa tervehdys!

Sain tehtyä musavideon uusimpaan biisiin Circle. Biisin sävellystyö vei kyllä mukanaan, ja sitä sai veivata nauhalle ihan urakalla, että sai sen sormiin niin, että nauhotus onnistui pianon osalta yhdellä otolla. Lauluun tuli hauskaa polyrytmiikkaa stemmojen kautta. Voi olla, että tästä tulee vielä uusia sovituksia, jos muusikkokollegat inspiroituu nauhottelemaan omia soittimiaan.

Hinkkalan Eijan Sinä olet enemmän - kirja tuli toissapäivänä postissa, ja se oli niin makoisaa luettavaa, että on jo luettu.

Ja voi mikä elämys oli Tamperetalon Carmen, ohjaus Marco Bjurström. Oli seikkailu koko matka sinne. Olin miettiny aiemmin jo, että sinne pitäs mennä. No sitte ku heräsin toimintaan, liput oli myyty loppuun. Ennen viimestä näytöstä oli kuitenkin ohjaajan esittely teoksesta ja päätin sitten saman päivän aamuna, että lähden katsomaan ainakin sen, ja kysyn jos kävis niin hyvin, että olis peruutuslippu. 

Onni oli mun puolella ja sain uuden kulttuurinkatsomis ystävän Liisasta, jolla oli yksi ylimääräinen lippu. Ikimuistoinen matka. Kiitos!

Aurinkoista viikonloppua.

toivoo Heidi

 

28. tammi, 2020

Niin siinä kävi, lumi peitti maan Jyväskylässäkin, hyvä niin.

Matkalla Ikaalisiin, aihe opiskeluissa tällä viikolla Yrittäjyys ja talouden hallinta: Tanja Vähäsarja.

Studiossa jatkan koulupäivän jälkeen. Ja pari biisiä on jatkotyöstössä rumpali Juutisella, joka vaikuttaa Unimyrskyssä js Agonizerin basisti Jussi Tikalla. Mielenkiintoista

Hyvää viikkoa itse kullekin.

Toivoo Heidi